Føler du ro, glæde og overskud når du tænker på din økonomi?

Eller bliver du ramt af bekymringer, stress og angst? 

Økonomi er et af de emner mange par og familier kan skændes om, og virkelig kan blive uvenner over.

Nogle bruger pengene med det samme, når de får løn, og de har nærmest ikke en krone midt på måneden. Andre sparer så meget op, at der er nogen, der nærmest vil sige, at de er nærige.

 

Gratis lagerfoto af bar, diskussion, folk, kæmpe

Her kan starten på en konflikt optrappes, da vi kan komme til at skændes om, hvem der har mest ret eller mest fornuftig i forhold til økonomien.

Økonomi er et sårbart emne, fordi vi tillægger det så mange følelser. Ofte er vi ikke klar over hvad vi tænker om penge, da det ligger under vores ubevidste sind. Det kan fx. være ubevidste sætninger hjemmefra såsom; “Penge vokser ikke på træer”, “Penge er ikke noget vi taler om”, “Penge er onde”, “Dem der har penge er nogle rige s..” osv.

Når der opstår krise situationer eller  udfordringer fx. utryghed omkring fyringer, som bl.a. kan medføre nedgang i indkomst, kan de faste udgifter betales, har vi råd  osv. – kan konflikter opstå på mange forskellige måder.

Kan du genkende noget af  ovenstående? Eller er der måske andet, der  har en markant indvirkning på dig  og din familie i forhold til din/jeres økonomi og pengemindset.

Jeg kender det fra mig selv: Jeg tog i mange år ikke vare på min økonomi, brugte simpelthen mere end jeg tjente, og gav mere væk end jeg havde.

Gratis lagerfoto af armbånd, dollars, donere, hænder

Og når jeg virkelig var presset, var jeg god til at sætte gang i skænderierne om, hvem af os derhjemme, der gjorde det bedst.

Der har været mange skænderier, tårer, frustrationer, håbløshed, opgivenhed og laden stå til i forhold til økonomien.

Det var en hård erkendelse, men sådan var det. Altså, indtil jeg HELDIGVIS på et tidspunkt havde fået nok og besluttede mig for, at tage skeen i den anden hånd. 

Jeg erkendte, at jeg måtte tilegne mig nogle værktøjer og redskaber, som jeg konkret kunne handle på, og som kunne stille mig selv i en bedre position både økonomisk og relationsmæssigt.

At tage ansvaret og lederskabet tilbage

Jeg besluttede mig for, at frygten ikke skulle overtage mig, og jeg begyndte konkret at handle på det, der skulle til for at føle frihed, ro, overskud og energi i forhold til min økonomi.

Jeg meldte mig til en masse kurser, seminarer osv. fx. om investeringer, pengemindset, pengespil osv. Og det der gjorde hele FORSKELLEN var, at jeg HANDLEDE på tingene. Omsatte det hele til praksis.

Gratis lagerfoto af euro, finans, fond, gris

Jeg fandt ud af, at der var plads til “både/og” –  i stedet for “enten/eller”. Jeg kunne både spare op, og investere og have det sjovt.

Selvom tingene så “sorte” ud- blev håbløsheden til muligheder. Jeg begyndte at kigge indad i forhold til at gøre tingene anderledes. Det var og er forsat med til, at jeg opnår det jeg drømmer om, da jeg skaber mit liv.

Måske er det også på tide, at du som familie kigger lidt på mulighederne;

  • Hvordan vil du/I egentligt gerne leve?
  • Hvad vil du/I gerne lave eller arbejde med?
  • Hvad vil du/I gerne opleve?
  • Hvor vil du/I gerne bo?
  • Hvad vil du/I gerne lære dine børn? fx. omkring økonomi?
  • Eller noget helt tiende

At få afklaring på ovenstående kan være medvirkende til, at du som familie kan få ro, overblik og overskud i forhold til din/jeres økonomi. Og skabe det liv, som du ønsker for dig selv og din familie.

Det kræver øvelse, men jeg lover dig, at det er det hele værd. Selv mine dejlige unger forstår principperne i det jeg kalder pengespillet.

Er du klar til at have fokus på din økonomi og lære at bruge pengespillet?

Hvis JA – så er jeg klar til at møde dig til et online kursus den 7 maj kl. 19.00 til 21.00.

Du kan tilmelde dig kurset her: “Fokus på din økonomi”

Eller du kan booke enkelt sessioner, hvor der kun er fokus på dig.

Jeg håber, vi ses!

Bedste hilsner, Jeannette

Modtag min gratis pixibog for en lettere hverdag

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og modtag samtidig min pixibog. Den er til dig, der ønsker at stå stærkere i dit forældreskab, og skabe det liv du drømmer om for dig og din familie. Jeg glæder mig til at inspirere dig.