Nyheder

SAVN

By 29. november 2020 september 2nd, 2021 No Comments

Det er 1.søndag i advent 2020, og om lidt banker julen på. Det er en tid, hvor mange hygger sig, tid til juletraditioner og forventningens glæde. Men også en tid, hvor mange følelser kan komme i spil.

En af følelserne kan være savn, og kan man savne på forskud?

Savner Dig, Banner, Hvid, Bekendelse

Ja for pokker – det kan man da sagtens.

Det gør jeg hvert andet år – i hvert fald bare lige for en kort stund. Især når jeg kommer til, at dvæler ved tanken om, at jeg ikke skal tilbringe julen sammen med mine børn.

Så kommer jeg til at savne: hyggen, stemningen, duften af gran og julebag, deres latter og deres små drillerier, mens der dufter af andesteg på grillen. Savner forventningens glæde og deres julelys i øjnene når gaver pakkes op….

ALTSÅ, når jeg lige dykker ned i mine følelser og går en tur på ”memorie lane” og glemmer at være i nuet.

 

Juletræ, Helligdage, Julen, Baubles

 

Hvert andet år holder mine børn jul sammen med deres far, som jeg bakker fuldt op omkring, da det er vigtigt for mig, at mine sønner har en god relation til deres far og hans side af familien.

I skrivende stund er mine børn så gamle, at de selv bestemmer, hvor de holder jul. To af dem er faktisk flyttet hjemmefra, og jeg er bare heldig, at den sidste stadigvæk har valgt at bo hjemme – tror det er noget med opsparing, at der forsat er mad i køleskabet osv…. Smiler

Anyway – så kommer savnet især op i mig de år, hvor de ikke er hos mig i julen.

Snøft, hulk… lidt selvmedlidenhed, må man vel have lov at have – bare 5 minutter!

PJAT; vil nogen sige, der er blot en dag som så mange andre dage, og dagen er hurtigt overstået.

JA- det kan da godt være det er noget pjat – MEEEN det er ikke pjat for hverken dig eller mig der oplever savnet.

Måske er du en af dem, der kan genkende følelsen af savn. Du er måske i den situation med dele børn, voksne børn der er flyttet hjemmefra eller måske er det dig der flyttet hjemme fra, dig der er delebarn (uanset alder) eller måske har du selv stiftet familie og skal holde jul uden dem du plejer at fejre julen sammen med eller noget fuldstændigt andet…

Heldigvis er det okay at savne

Dog skal vi undgå at holde fast i savnet, altså fast i fortiden, for det kommer der ikke så meget godt ud af hverken for dine børn, dig selv og dine omgivelser.

Men det er vigtigt at anerkende følelsen af savn, og så kan vi sige til os selv – TAK for informationen, men jeg er faktisk lige i gang med noget andet.

Noget andet kan være

at skabe nye traditioner det år vi ikke er sammen med enten vores børn eller andre vi holder af.

For os holder vi Mortens aften og julebanko den 1.søndag i advent. Så glædes jeg over at tilbringe tid sammen med mine børn og familie som jeg holder af.

Hvad mon det kan være for dig og din familie, hvor skal julehyggen snige sig ind, hvad skal I skabe af nye traditioner. Uanset hvad I vælger ønsker jeg det bedste for dig og din familie.