Min historie

”Når vi tager lederskab for vores eget liv, er det så meget nemmere at guide/vise vores børn og unge mennesker vejen.”

Dette citat så jeg første gang efter at jeg pludselig var blevet alenemor til 3 drenge og stod i en 3-værelses lejlighed, hvor jeg tidligere havde været hjemmegående, boet i et “slot” og ikke manglet noget.

Altså bortset fra at fundamentet ikke var i orden. Jeg levede ikke det liv jeg ønskede og havde oplevet depression, stress og angst, men havde svært ved at bede om hjælp. Jeg var jo en kvinde fra et ressourcestærkt netværk, så det måtte jeg da kunne klare selv!

Håbløshed og frustration

Jeg fik job i en butik fra 10 til 18. Økonomien var ikke, hvad den havde været og det største afsavn var, at jeg ikke kunne være der for mine børn som tidligere, og være der for dem, som jeg ønskede.

Jeg oplevede håbløshed, frustration og et stor savn og tab over det jeg havde mistet – tiden sammen med børnene, økonomien, friheden og meget andet.

Men jeg tog skeen i den anden hånd og besluttede mig for, at jeg skulle tage ansvar og lederskab og vise vejen. Også for mine børn.

Jeg begyndte at skabe, drømme og handle på de ting, jeg ville opnå for mig selv og mine børn.

En ny vej

I en alder af 42 år meldte jeg mig til Metropol og tog en professionsbachelor som socialrådgiver. Jeg blev Psykiatrivejleder, Mentorcertificeret, Master i Enneagrammet, NLP Practitioner, og tog et hav af kurser indenfor udviklings- og forandringsredskaber.

Mens jeg gjorde det, havde jeg tid sammen med mine børn og kunne selv tilrettelægge min dag. Økonomien var stram, men det var lige meget, for en af mine værdier er at være så meget som muligt sammen med mine børn.

Da børnene blev ældre, tog jeg det næste spring og sagde mit “trygge” job op for at blive privat socialrådgiver. Det faste job passede ikke længere ind i det liv, jeg gerne ville leve – jeg ville selv bestemme over tid, sted og opgaver.

Og har der været udfordringer? JA

Har det trukket tænder ud til tider? JA

Har jeg siddet i utallige forældremøder, hvor der endnu engang var konflikter? JA

Har vi som forældre været håbløse og haft stridigheder indbyrdes? JA

Har jeg stået skoleret for kommunen? JA

Har jeg haft besværlige teenagere, der var snotforvirrede pga. skilsmissen og alt muligt andet? JA

Er jeg flere gange blevet ringet op af politiet? JA

Og jeg kunne blive ved.

Alligevel har jeg 3 fantastiske sønner, der klarer sig godt.

Mine drenge er de skønneste på jorden. Det er dem, der giver mig de største udfordringer, hovedpine og frustrationer – men de er også mine største læremestre.

Jeg har lært igennem tiden, at det er ikke handler nær så meget om hvad det er, der sker for dig. Det handler mere om hvordan du tænker om det, der sker. Det er med til at definere dig som person, og du kan klare meget mere og opnå meget mere end du tror lige nu.

Har jeg kunnet gøre det alene? NEJ

Jeg har fået hjælp, selvom jeg “burde” kunne klare det selv – jeg var jo en stærk forælder.

Hvis jeg kan gøre det, så kan du også – med lidt hjælp.

Læs om hvilke muligheder for hjælp jeg tilbyder >>

Kontakt mig – det koster ikke noget at ringe eller skrive >>