Min drivkraft til at hjælpe familier udspringer fra min egen forandring

Jeg har selv måtte gå samme vej og tage mange af de samme skridt, som de familier jeg arbejder med. I kombination med min fagligt stærke baggrund har det givet mig et stærkt fundament i forhold til at kunne rådgive andre familier.

Min vision som familierådgiver er at give fornyet kraft til lederne i familien – nemlig forældrene.

Som familierådgiver har jeg gang på gang oplevet, at vi mennesker kan mere, end vi tror. Når jeg starter et forløb op, kan der være talrige udfordringer, konflikter og komplikationer hos en familie – og hverdagen kan virke formålsløs, håbløs og uoverskuelig.

Jeg ved, at alle mennesker og familier er unikke og besidder en energi/power, der kan hjælpe dem til selv at skabe den familie, de ønsker sig og brænder for. Ofte skal energien ‘bare’ hjælpes på vej og kanaliseres de rigtige steder hen.

Hos mig får forældre konkrete redskaber og værktøjer til at kunne stille skarpt på værdier og en retning/vision, der kan skabe de bedste resultater for familien som helhed og for de enkelte familiemedlemmer. 

Det er min overbevisning, at det aldrig er for sent at ændre på noget eller skabe noget nyt i sit liv –  uanset om man er samlevende forældre, bedsteforældre, alene-forældre eller andet. Det betaler sig at investere i sin familie og at være bevidst om, hvordan du ønsker at være, og hvad du gerne vil videregive til din børn, dine omgivelser mv. 

Det afgørende omdrejningspunkt er et ønske om at opbygge en bedre relation til familien, forstå sig selv og sine nærmeste bedre – altså en vilje og lyst til forandring.

Min tilgang til familierådgivning er holistisk i den forstand, at alle forhold og omstændigheder i forhold til en familie og de enkelte familiemedlemmer tages i betragtning. Overblikket er helt afgørende, da dominoeffekten er særdeles aktuel i arbejdet med familier, da mange brikker kan vælte, når en enkelt brik falder. På den anden side er det også somme tider bare en enkelt brik der skal falde på plads, før mange andre brikker følger med. 

Jeg har et stort fokus på at forene hoved, hjerte og krop, så der er samklang. Det er lidt ligesom et instrument, der skal finjusteres, inden det lyder godt. Når samklangen er på plads hos dig, har du et ideelt udgangspunkt for at opnå den forandring, du ønsker for dig selv og din familie. 

Essensen af det hele er, at jeg ønsker at være den “game changer”, der kan sikre, at I får mere tid, ro og overskud til hinanden og ikke mindst jer selv.

Min fortælling begynder, da jeg pludselig er blevet alenemor til 3 drenge og stod i en 3-værelses lejlighed, hvor jeg tidligere havde været hjemmegående, boet i et “slot” og ikke manglede noget – bortset fra familiefundamentet.

Jeg levede ikke det liv, jeg ønskede, og jeg havde oplevet depression, stress og angst – men jeg havde svært ved at bede om hjælp. Jeg var jo en kvinde fra et ressourcestærkt netværk, så det måtte jeg da kunne klare selv!

Håbløshed og frustration

Jeg fik job i en butik, hvor arbejdstiderne var fra 10-18. Økonomien var ikke, hvad den havde været, og det største afsavn var, at jeg ikke kunne være der for mine børn som tidligere – og være der for dem på den måde, jeg ønskede.

Jeg oplevede håbløshed, frustration, et stor savn og tab over det jeg havde mistet: tiden sammen med børnene, økonomien, friheden og meget andet.

Men jeg tog skeen i den anden hånd og besluttede mig for, at jeg skulle tage ansvar og lederskab og vise vejen. Også for mine børn.

Jeg begyndte at drømme, planlægge og handle på de ting, jeg ville opnå for mig selv og mine børn.

En ny vej

I en alder af 42 år meldte jeg mig til Metropol og tog en professionsbachelor som socialrådgiver. Jeg blev Psykiatrivejleder, Mentorcertificeret, Master i Enneagrammet, NLP Practitioner og tog et hav af kurser indenfor udviklings- og forandringsredskaber.

Sideløbende havde jeg tid sammen med mine børn og kunne nu selv tilrettelægge min dag. Økonomien var stram, men det var lige meget, for en af mine værdier er at være så meget som muligt sammen med mine børn.

Da børnene blev ældre, tog jeg det næste spring og sagde mit “trygge” job op for at blive privat socialrådgiver. Det faste job passede ikke længere ind i det liv, jeg gerne ville leve – jeg ville selv bestemme over tid, sted og opgaver.

Og har der været udfordringer? JA

Har det trukket tænder ud til tider? JA

Har jeg siddet til utallige forældremøder, hvor der endnu engang var konflikter? JA

Har vi som forældre været håbløse og haft stridigheder indbyrdes? JA

Har jeg stået skoleret for kommunen? JA

Har jeg haft besværlige teenagere, der var snotforvirrede pga. skilsmissen og alt muligt andet? JA

Er jeg flere gange blevet ringet op af politiet? JA

Og jeg kunne blive ved.

Alligevel har jeg 3 fantastiske sønner, der alle klarer sig godt.

Mine drenge er de skønneste på jorden. Det er dem, der giver mig de største udfordringer, hovedpine og frustrationer – men de er også mine største læremestre.

Jeg har lært igennem tiden, at det er ikke handler nær så meget om hvad det er, der sker for dig. Det handler mere om, hvordan du tænker om det, der sker – og hvordan du vælger at handle på det. Det er med til at definere dig som person, og du kan klare meget mere og opnå meget mere, end du tror lige nu.

Har jeg kunnet gøre det alene? NEJ

Jeg har fået hjælp, selvom jeg “burde” kunne klare det selv – jeg var jo en stærk forælder.

Hvis jeg kan gøre det, så kan du også – med lidt hjælp.

Professionel baggrund

 • Professionsbachelor, Socialrådgiver
 • Psykiatrivejleder
 • Mentorcertificeret
 • Master i Enneagrammet
 • NLP Practitioner
 • Ledelses-rådgivning

Arbejdsområder

 • Familiedynamikker
 • Konflikthåndtering
 • Selvværd og selvtillid
 • Økonomi
 • Stresshåndtering
 • Relationer i det brede spektrum
 • Sundhedsrådgivning

Tag det næste skridt for dig selv & din familie

 

Modtag min gratis e-bog med 3 tips til hvordan du håndtere vrede i familien

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og modtag samtidig min e-bog. Den er til dig, der ønsker at stå stærkere i dit forældreskab, og skabe det liv du drømmer om for dig og din familie. Jeg glæder mig til at inspirere dig.